18.01

Wtorek

19:00

Dieta w procesie leczenia- pacjenci nefrologiczni

Michael Platschek
Cykl spotkań “Dieta w procesie leczenia- co zalecić pacjentom w celu zwiększenia skuteczności opieki po zakończonej hospitalizacji” wychodzi naprzeciw studentom kierunku lekarskiego w często niedostatecznie realizowanej tematyce przedstawienia standardów postępowania dietetycznego u wybranych grup pacjentów: kardiologicznych, gastroenterologicznych oraz nefrologicznych wraz z uwzględnieniem ogólnych umiejętności dynamicznie rozwijającej się dziedziny evidence- based nutrition.
 
 
Odpowiednie zindywidualizowane zalecenia żywieniowe przedstawione pacjentom to sposób zarówno na poprawę stanu i jakości życia pacjenta, jak i zmniejszenie szansy na pojawienie się kolejnych schorzeń, powikłań i komplikacji, czyli zwiększenie skuteczności naszej pracy!
 
 
Serdecznie zapraszamy na spotkanie dotyczące:
PACJENTÓW NEFROLOGICZNYCH
uwzględniające m.in.:
 
 
● żywienie w przewlekłej chorobie nerek, niedożywienie u chorych z PChN
● żywienie w kamicy układu moczowego
● żywienie w ostrym uszkodzeniu nerek
● żywienie w okresie leczenia za pomocą hemodializy
● zasady evidence-based nutrition
 
 
 
 
Swoim cennym doświadczeniem i wiedzą podzieli się z nami dr hab. Mirosław Krośniak- prowadzący zajęcia z zakresu zasad żywienia pacjentów nefrologicznych, człowieka zdrowego oraz chorego, jak i dynamicznie rozwijającej się dziedziny BROMATOLOGII- nauki zajmującej się kompleksowym badaniem i analizą żywności.
Nie może Cię zabraknąć!

Teams Meeting